Telefon: 06 20 503 6250    Email: info@paragvari.hu

  • paragvari.hu
  • 2021. szeptember 24.

Ez a hét teljes mértékben a sportról szólt. Előző posztunkban a városi és megyei atlétikai bajnokság sikereiről számolhattunk be, most pedig nagy örömünkre, az idén ismét lehetőségünk volt arra, hogy megrendezhessük a Magyar Diáksport Napja keretében iskolai sportnapunkat. Egy évvel ezelőtt sajnos nem tudtuk lebonyolítani őszi sportrendezvényünket, de most duplán pótoltuk mindazt, ami tavaly elmaradt. A kegyes időjárásnak hála, szinte nyári körülmények között, szabadtéren tudtuk megrendezni témanapunkat, ahol a mozgásé volt a főszerep. A rendkívül változatos és szórakoztató programokban minden egyes diák és pedagógus nagyon jól érezte magát, mindenki talált számára megfelelő kihívást, megpróbáltatást, amiben tehetségét brillíroztathatta. Köszönjük a szervezőknek a mai nap minden egyes élményekkel teli programját, reméljük, egy év múlva hasonló körülmények között és hangulatban tudjuk lebonyolítani kora őszi sportrendezvényünket! A mai nap délelőttjén készült képek az alábbi hivatkozáson keresztül tekinthetőek meg!

  Galéria...
  • Tompa Dávid
  • 2021. szeptember 24.

Szenzációs eredmények születtek a héten az Atlétika Diákolimpia városi és megyei fordulóiban. A paragváris diákok taroltak a versenyeken, a "Sportok Királynője" ügyességi csapatbajnokságon és az egyéni versenyszámokban is. Ez a hét az atlétika hete volt iskolánkban, soha rosszabb évkezdetet a sport szempontjából! Iskolai sporttörténelmet írtak 7-8. osztályos diákjaink, amikor is, iskolánk történetében először megnyerték a fiúk és a lányok megyei csapatbajnoki címét távolugrásban. Ez azt jelenti, hogy az országos versenyen ott van a helyünk, ha az Atlétikai Szövetség meghívja a csapatokat, amire jó esélyünk van.

  Eredmények...
  • Gergácz Gábor
  • 2021. szeptember 22.

Szerda délelőtt táncosokkal telt meg az igazgatói iroda, hisz iskolánkban szokás, hogy a tanulmányi, sport- vagy művészeti versenyeken részt vevő tanulóink élményeikről, eredményeikről beszámolót tartanak az igazgatói irodában. A hétvégén több táncversenyen, rendezvényen vettek részt iskolánk diákjai. Külön öröm számunkra, hogy a tanulmányi munkájuk mellett hetente több alkalommal vállalnak különórákat, edzéseket tanulóink, ahol akár néptánccal, akár a standard, vagy latin táncokkal ismerkednek. A hétvégén Gencsapátiban rendezték meg a VI. Vincze Ferenc szólótáncversenyt, ahol diákjaink a dr. Pesovár Ernő AMI és a Reményik Sándor AMI növendékeiként vettek részt. A párosok közül Arthofer Nóra (7.b), Vadvári Júlia (6.z), illetve Molnár Luca (4.z) kísérőjével, Molnár Bencével (8.z) mutattak be vas megyei páros táncokat. Kiemelkedő teljesítményükért mindannyian a zsűri dicséretét érdemelték ki, emellett Luca a táncával megkapta a „Gyöngyös táncos” díjat. A fiú szólisták közül Sipos Benedek (5.z) részére a „Söprűs táncos” díjat, valamint Szőllősi Bence (7.e) részére korosztályában a kiemelkedő teljesítményéért a Vincze Ferenc-díjat ítélte oda a szakmai zsűri. Társastáncosaink Zalaegerszegen vettek részt a Zala Open Formációs Magyar Bajnokságon, illetve a Gála Kupán. Ők a Lorigo TSE színeiben ismerkednek a táncokkal, vesznek részt hetente az edzéseken. Iskolánkat képviselve Koroknai Axel Péter (4.b), Nagy Jázmin (4.z), illetve Polányi Koppány Balázs (5.b) a latin-mix formáció tagjaiként magyar bajnok lett. Egyéni versenyben a standard táncosok közt Axel 1., a latin táncok versenyében Jázmin 2., Koppány 1. helyezést ért el párjával. Köszönjük a gyerekek felkészítésében közreműködő pedagógusok munkáját és a szülők támogatását! Tanulóink eredményeihez szívből gratulálunk, további szép táncos sikereket kívánunk!

  Fotó...
  • Csutak Zoltánné
  • 2021. szeptember 15.

A szép, napsütéses időt kihasználva a napköziben nem csak szabadtéri fakultatív sportfoglalkozások folynak. A lányok körében nagyon népszerű lett a horgolás. Szeretettel ajánljuk fotóinkat ízelítőként Bicsák Nóra (6.b) és Bauer Hanna (6.d) osztályos diákjaink tolmácsolásával. Szívesen megtanítanak mindenkit, akit érdekel a horgolás. Jó kikapcsolódásnak, szeretteinknek meglepetés ajándék készítésének. Várjuk az érdeklődőket a B004-es napközis tanteremben, addig is kutakodjatok az interneten! Jó munkát kívánunk!

  Galéria...