Telefon: 06 20 503 6250    Email: info@paragvari.hu

 • paragvari.hu
 • 2020. szeptember 12.

Tisztelt Szülők, Kedves Nyolcadikosok! A középfokú továbbtanulás meghatározó mérföldkő minden diák életében, hiszen a megfelelő irány kiválasztása alapvetően befolyásolhatja a későbbi életutat. E meghatározó mérföldkő megválasztásához szeretnénk segítséget nyújtani a Vas Megyei Pedagógiai Szakszolgálat tanácsadója, Vargáné Nógrádi Gyöngyi által összeállított útmutatóval, mely az alábbi hivatkozáson keresztül érhető el.

  Tájékoztató...
 • paragvari.hu
 • 2020. augusztus 27.

Iskolánk intézményvezetőjétől, Gergácz Gábortól tudhatjuk meg azokat a legfontosabb információkat ebből a videoüzenetből, amiket jelen járványügyi helyzetben mindannyiunknak követnünk kell a biztonságos tanévkezdéshez és az oktatás zavartalan folytatásához. Vigyázzunk egymásra! Találkozunk a tanévnyitó ünnepélyen, szeptember 1-jén reggel 8 órakor.

  YouTube...
 • paragvari.hu
 • 2020. augusztus 7.

A címet olvasva, gondolhatnánk az ismert dal refrénjére is, de jelen esetben a nyári felújítási munkálatok legfőbb irányvonala az, ami a színekről szól. Már lassan a végéhez érünk a tantermek nyári festésével és a karbantartási feladatokkal, azonban most ősztől is megint lesz plusz újdonság, amivel ismét gazdagodik, színesedik iskolánk belső tere. A szülői közösség nagylelkű felajánlásának köszönhetően a „B”- épületben található két faburkolatú helyiség kap új értelmezést az egyszínű festés helyett, melynek hangulatát, arculatát Biczóné Pasku Katalin és Nagy Judit tanárnők álmodták meg. A kivitelezésben más pedagógusok is segédkeznek, ezúton köszönjük mindnyájuk segítő munkáját! Mivel nem szeretnénk teljesen lerántani a leplet a meglepetésről, így most csak pár motívumot mutatunk meg ízelítőül a készülőben lévő díszes falburkolatból. A meglepetések sora ezzel még nem ért véget, de a továbbiakról majd később számolunk be. Ezúton köszönjük mégegyszer minden kedves szülő támogatását!

  Galéria...
 • paragvari.hu
 • 2020. július 20.

Az idén nyáron átalakítottuk iskolánk honlapját, még inkább törekedve arra, hogy szinte mindenféle platformon (Windows, IOS, Android) és eszközön (számítógép, laptop, tablet, telefon) egyaránt egységesen elérhetővé váljon minden kedves látogatónk számára. A korábbi években látható weblapunk is már reszponzív technológián alapult, de napjaink elvárásainak megfelelően legújabb felületünk még hatékonyabb és modernebb lehetőségeket kínál a gördülékenyebb információközlésre. Bízunk benne, hogy mostani arculatunk is mindenki számára tetszetős és könnyen áttekinthető lesz. A 2015-ös tanévig visszaolvasható híreink és megnézhető képanyagaink az oldal alján lévő "ARCHÍVUM"-hivatkozásokon keresztül érhető el. Jó böngészést kívánunk mindenkinek!

  Archívum...
 • paragvari.hu
 • 2020. június 25.

2005-ben, az iskola 100 éves jubileuma tiszteletére "Iskolánkért Emlékplakettet" alapítottunk, melynek első nyolc példányát azok a már nyugdíjas kollégák és igazgatók vehették át a jubileumi ünnepségeken, akik a gyermekekért, az iskoláért kiemelkedően sokat tettek.

  Tovább...
 • paragvari.hu
 • 2020. június 15.

Elérkezett az utolsó tanítási nap, ami ebben a tanévben egyben a 2019/2020-as tanév lezárását is jelentette. Iskolánk vezetője, Gergácz Gábor úr most videoüzenetben mondja el azt a várva várt mondatot, amit ilyenkor minden diák a legjobban vár. Sok pihenéssel, feltöltődéssel teli szép nyarat kívánunk mindenkinek!

  YouTube...
 • paragvari.hu
 • 2020. június 15.

Az idei ballagás más volt, mint az elmúlt években. Nyolcadik osztályos diákjaink az osztályfőnökükkel találkozhattak, de a szokásos jellegű ünnepélyes ceremónia sajnos az idén eltért a megszokottól. Az iskola folyosóin nem búcsúztatta őket több száz diáktársuk, valamint szüleik, nagyszüleik sem tudtak idén részt venni eme jeles eseményen. A gyerekek az ünnepi műsort videoüzenetként tekintették meg tantermeikben, majd a bizonyítványok kiosztása után elbúcsúztak a nyolc évig otthonukat jelentő általános iskolától. A búcsúműsor az alábbi hivatkozáson keresztül megtekinthető.

  YouTube...
 • paragvari.hu
 • 2020. június 5.

Alsó és felső tagozaton egyaránt ma tartjuk meg a "Madarak és fák napja" rendezvényünket. Hagyományos körülmények közt ilyenkor a természetbe kiszabadulva szoktuk eltölteni ezt a napot, de a jelen helyzet csupán egy virtuális barangolást tesz most lehetővé számunkra. Mindennek ellenére azért reméljük, hogy a mai napra kapott játékos feladatok mindenkinek a hasznára válnak, és sok új ismeretanyaggal bővül tudása. Aki teheti, ezután a pár órányi online természetjárás után menjen ki a szabadba, és élvezze a friss levegőt, a napsütést!

  YouTube...
 • paragvari.hu
 • 2020. június 4.

A nemzeti összetartozás napja az 1920-as trianoni békeszerződés aláírásának évfordulójára emlékező, június 4-re eső nemzeti emléknap Magyarországon, melyet 2010. május 31-én iktattak törvénybe. Az Országgyűlés a törvény elfogadásával kinyilvánította: "a több állam fennhatósága alá vetett magyarság minden tagja és közössége része az egységes magyar nemzetnek, melynek államhatárok feletti összetartozása valóság, s egyúttal a magyarok személyes és közösségi önazonosságának meghatározó eleme". Idén van az 1920-as trianoni békeszerződés aláírásának 100. évfordulójára. Az alábbi hivatkozáson megtekinthető ünnepi megemlékezésben, végzős zeneis tanulóink, Varga Darinka, Varga-Kaizler Bársonyka és Bigner Kristóf szerepelnek. A műsort Németh Andrea tanárnő állította össze. A kisfilm megtekintése után ajánljuk mindenki figyelmébe azt a mai napról szóló írásos kitekintést is, melyben Parais István igazgatóhelyettes foglalja össze mindazt, amit erről az emléknapról mindannyiunknak tudnia kell.

  YouTube...

  Az emléknapról...