Telefon: 06 20 503 6250    Email: info@paragvari.hu

Deutsch ist toll! – német nyelvi napközis tábor

  • paragvari.hu
  • 2021. július 1.

Idén első alkalommal, de hagyományteremtő szándékkal német napközis tábort szerveztünk június 22-25. között. A tábort ötödikes és hatodikos tanulóinknak hirdettük meg és naponta 8-tól 14 óráig vártuk a német nyelvet kedvelő, gyakorolni, versenyezni és csapatban együtt gondolkodni vágyó gyerekeket. Céljaink között szerepelt a tehetséggondozás, a versenyek előkészítése játékos módon és a nyelv népszerűsítése.

A gyerekeket minden nap más csoportba osztottuk és a feladatokat pontoztuk. A programok széles skálán nyújtottak hasznos időtöltést a négy nap alatt. A tábor újszerűségét és különlegességét a gyerekek világához közel álló, a modern technika világához kapcsolódó feladatsorok voltak.

Ilyen volt a virtuális szabadulószoba, ahol a csapatoknak számítógépen kellett megoldaniuk a feladatokat, így haladva egyik „szobáról” a másikra a „kijárat” felé. Nagy öröm volt, amikor kijutottak a gyerekek, azaz sikerrel oldották meg a feladványokat!

Népszerű volt a QR kódfejtés is. Az iskola folyosóin több mint száz QR kódot ragasztottunk ki és a telefonra letöltött alkalmazással tudták a tanulók a kódot leolvasni. Ezután el kellett dönteniük, hogy a leolvasott kód melyik német nyelvű kérdésre adott helyes válasz.

A hagyományos tábori feladatok sem maradhattak ki a programból: rejtvényfejtés, barkácsolás, sport, játék a szabadban, dal –és tánctanulás, amely során megtanultuk a Jerusalema tánc alaplépéseit.

A nagy hőség miatt csütörtökön délben az udvaron egy vízipisztoly- „csatát” rendeztünk, amely nagy sikert aratott a gyerekek körében.

A harmadik nap végén összesítettük a pontszámokat, kiosztottuk az emléklapokat és az apró ajándékokat. A dobogós helyezést elérő tanulóink könyvjutalomban részesültek.

A tábor zárásaként pénteken elutaztunk Győrbe a Xantus János Állatkertbe, ahonnan nagyszerű élményekkel tértünk haza.

Köszönjük az iskolavezetésnek, hogy támogatták ötletünket és segítséget nyújtottak a tábor megvalósításában. Reméljük, hogy a jövő nyáron is egy ilyen vidám és jó hangulatú tábornak adhatunk majd otthont, hiszen: „Deutsch ist toll!”


Az idegen nyelvi munkaközösség némettanárai