Telefon: 06 20 503 6250    Email: info@paragvari.hu

"...haza, nemezet és nyelv..." - 2021

  • paragvari.hu
  • 2021. november 8.

Az idén ismét lehetőségünk adódott arra, hogy megrendezhessük az iskolánk nevéhez fűződő „…haza, nemzet és nyelv…” elnevezésű műveltségi vetélkedőnket. Az immár 22. alkalommal megtartott városi versenyünkre öt alsós és öt felsős csapat jelentkezett. A 3-3 fős csapatoknak alsó tagozaton idén Lázár Ervinhez és az ő meséihez tartozó feladatokat kellett megoldania, míg felső tagozatos versenyzőinknek Karinthy Frigyes életéhez és műveihez kapcsolódó kérdésekre kellett választ adnia.

A délután két órakor kezdődő rendezvényünket egy ünnepélyes megnyitóval indítottuk, ahol Parais István intézményvezető-helyettes köszöntötte vendégeinket. A rövid köszöntő után először az írásbeli feladatoknak láttak neki a csapatok alsó és felső tagozaton egyaránt, majd ezután következett a szóbeli rész. A szóbeli verseny ideje alatt már kialakult egy előzetes csapatsorrend, hisz menetközben kijavításra kerültek az írásbeli feladatlapok, de ez még egyáltalán nem befolyásolta a verseny végleges eredményét. És ez be is igazolódott, mert volt olyan csapat, amely jobban teljesített a második körben, mint az azt megelőzőben.

A szóbeli játék befejeztével a zsűri félrevonult, hogy összesítse az elért pontszámokat, végül kialakult a verseny végeredménye, elérkezett az ünnepélyes eredményhirdetés. Az eredményhirdetésen intézményvezető-helyettesünk összegezte a délután eseményeit, gratulált az összes jelenlévő csapatnak és felkészítőinek, majd átadta a helyezetteknek járó okleveleket, ajándékokat.

Ezúton gratulálunk minden dobogós csapatnak és az őket felkészítő pedagógusoknak! Köszönjük mindenkinek, hogy jelentkezésükkel, versenyzésükkel megtisztelték iskolánk nagy múlttal rendelkező városi rendezvényét, reméljük, mindnyájan -helyezéstől függetlenül- nagyon jól érezték magukat! Bízunk benne, hogy egy év múlva ismét személyesen találkozhatunk!

A 2021-es "...haza, nemzet és nyelv..." végeredménye alsó tagozaton:

1. hely: Kovács Hanna, Kurcsics Aliz, Vida Mátyás - felkészítő: Némethné Gergácz Anita, Vargáné Nagy Zsófia (Gothard Jenő Általános Iskola); 2. hely: Horváth Anna, Sáray Réka, Szalai Mátyás - felkészítő: Mesterházy Csilla (Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola és AMI); 3. hely: Kecskés Nóra, Megyeri Hanna, Zailer Krisztina - felkészítő: Kovács Anett (Dési Huber István Általános Iskola)

A 2021-es "...haza, nemzet és nyelv..." végeredménye felső tagozaton:

1. hely: Nagy Lotti, Derdák Sára, Szerb Janka - felkészítő: Némethné Takács Eleonóra (Gothard Jenő Általános Iskola); 2. hely: Horváth Attila, Kovács Barnabás, Szalay Bálint - felkészítő: Tóthné Horváth Hedvig (Dési Huber István Általános Iskola); 3. hely: Ásó Dorka, Balogh Nikolett, Zsebe Ramóna - felkészítő: Némethy Csilla (Szombathelyi Reguly Antal Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola)