Telefon: 06 20 503 6250    Email: info@paragvari.hu

A Paragvári Times társasjáték délutánja

  • Szecsődi Tímea
  • 2023. április 14.

Az idei tanévben felélesztettük az iskolaújság hagyományát, s már csak egy szám van hátra, amely hamarosan megjelenik – ez a tanév végét is jelzi. Azonban úgy gondoltuk, hogy hűséges olvasóinkat nemcsak apróságokkal szeretnénk megjutalmazni a rejtvények megoldásáért (ahogy arról korábban is írtunk már itt az iskola oldalán), hanem egy közösségi programmal is. Ennek apropójából kerestük fel a Szombathelyi Társasjátékozókat, akik el is fogadták meghívásunkat, s egy esős áprilisi délutánon tökéletes kikapcsolódást nyújtottak számunkra. Mivel alsóból és felsőből is vegyes olvasóink korosztályi összetétele és érdeklődési köre, nehéz feladat volt kiválasztani a megfelelő társasjátékokat, de végül mindenki talált kedvére valót.

A játéktanulást játékmesterek segítették, ketten a Bolyaiból: Bagáry Attila és Kocsis Zsolt, ketten pedig iskolánkból: Horváth Mirtill és Szecsődi Tímea.

A játékasztalokhoz szabadon lehetett leülni, de végül mindenki ahhoz ült, akit jobban ismert, így évfolyamasztalok alakultak ki. A rendezvényt Timi néni nyitotta meg, mint újságunk egyik segítő pedagógusa, és ismertette a délután menetét. Ezután a szerkesztőség tagjai egy-egy Hűséges olvasó kitűzővel és üdítővel köszöntötte a résztvevőket (ezúton is köszönjük Pék Attiláné Kriszti néninek a tervezői munkát, Nagy Judit néninek pedig a kitűzők elkészítését).

A közösségépítés jegyében mindenki megismerte a Twin it! nevű igazán pörgős party játékot, ahol nemcsak gyorsnak kellett lenni, hanem a megfelelő kéz-szem koordinációra is szükség volt. Ezután asztalonként, a játékmesterek irányításával mindenki új játékokkal ismerkedett meg, mint például a 2017-ben Magyar Társasjátékdíj, Év Játéka kategóriában jelölt EladLak társasjátékkal, ahol az ingatlanpiac folyamatosan változó világával ismerkedtek meg a játékosok. A Yogi során igazi jógamesterekké válhattunk, olyan mozdulatokat mutattunk be, amiket még a nagy jógik sem tudnának leutánozni. A Labyrintix játék célja az volt, hogy összegyűjtsünk 7 darab kártyát, ezzel megnyerve a játékot. S hogy még néhányat említsek az izgalmas partyk közül: A nagy szerencse szelence, Cookie boksz, Dobble, Tsuro, Dixit, Boldog lazac és még oly sok fantasztikus játék! Bármelyiket meleg szívvel ajánljuk!

Egyszer azonban minden jó véget ér, így a délután is. Természetesen üres kézzel nem távozhatott senki, ezért a program elején mindenkinek be kellett dobnia a nevét egy kalapba, melyből három nyereményt sorsoltunk: két szabadulószoba belépőt a Quest Hunter felajánlásából és egy társasjátékot, melyet szerkesztőségünk ajánlott fel. A többiek csokoládét kaptak, hiszen mindenki nyertes volt, mert olvasni menő!

Köszönjük Gábor bácsinak a helyet, Gabi néninek pedig a finomságokat, és hogy magára vállalta a nyereményjáték sorsolását.

A harmadik szám megjelenése után folytatjuk!

ParaPenna szerkesztősége

#diáktársas #SzombathelyiTársasjátékozók #társasjáték #ParagváriTimes #Paragvári