Telefon: 06 20 503 6250    Email: info@paragvari.hu

Lerne Deutsch mit Spaß und Spiel! - 2022

  • Szabó Lilla
  • 2022. december 15.

Idén ismét megrendezte iskolánk a „Lerne Deutsch mit Spaß und Spiel!” német nyelvi csapatversenyt, amelyet a hagyományokhoz híven hatodikos tanulóknak hirdettünk meg. Nagy örömünkre szolgált, hogy meghívásunkat öt iskola elfogadta. Egyik iskola két csapattal képviseltette magát, így összesen hat csapat indult a vetélkedőn.

A délután 14:00 órakor kezdődő rendezvényt Gergácz Gábor intézményvezető nyitotta meg.

A verseny első fordulójában a csapatok egy-egy tagja az általuk kiválasztott szöveget, a memoritert adta elő.

Ezután a csapatok egyik fele az írásbeli forduló játékos feladatait oldotta meg, három csapat pedig a szomszédos teremben a szóbeli résznek, a szituációs játéknak látott neki. Mind az írásbeli, mind a szóbeli forduló feladatai az évszakhoz, azon belül is a decemberi ünnepkörhöz kapcsolódtak.

Miután mindenki végzett az írásbeli és a szóbeli résszel, a zsűri összesítette a pontszámokat és értékelte az egyéniben induló - a memoritert előadó – tanulókat is.

A gyerekek és felkészítő tanáraik is izgalommal várták az eredményeket. Először az egyéniben induló tanulókat jutalmaztuk.

Első helyen Nagy Anna Luca végzett, aki az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tanulója. Második helyezett lett Sereg Domonkos (ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium). Harmadik helyezést ért el Szücs Levente Zolta (Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola és AMI).

Idén a csapatok között nagyon szoros volt a verseny. Az első helyen holtverseny alakult ki a Dési Huber István Általános Iskola és az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium csapatai között. Második helyen a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola csapata végzett. Harmadik helyezett lett a Szombathelyi Derkovits Gyula Általános Iskola csapata.

A nyertesek oklevelet kaptak és könyvjutalomban részesültek, de a többiek sem tértek haza üres kézzel. A névre szóló emléklapok mellé írószereket kaptak ajándékba.

Gratulálunk a győzteseknek és köszönjük mindenkinek, aki jelenlétével megtisztelte a rendezvényünket. Reméljük, hogy a következő tanévben is egy hasonlóan jó hangulatú, vidám nyelvi csapatversennyel várhatjuk városunk általános iskoláit.