Telefon: 06 20 503 6250 - Email: info@paragvari.hu

Iskolánkért Emlékplakett 2019

paragvari.hu

2005-ben, az iskola 100 éves jubileuma tiszteletére "Iskolánkért Emlékplakettet" alapítottunk, melynek első nyolc példányát azok a már nyugdíjas kollégák és igazgatók vehették át a jubileumi ünnepségeken, akik a gyermekekért, az iskoláért kiemelkedően sokat tettek.


Így részesült e kitüntetésben az alapító domonkos rend képviselője, az iskola volt igazgatói, valamint azok a ma már nyugdíjas kollégák, akik az iskola két alapvető különlegességét, a zenei és a nyelvi tagozatot fél évszázaddal ezelőtt megálmodták, megalapozták, és útjára indították. A 2007-es évtől kezdve minden évben két pedagógus részesül ebben az elismerésben, egy alsó és egy felső tagozatos nevelő. Azok a kollégák nyerték el e kitüntetést, akiknek szakmai munkáját, tehetséggondozó tevékenységét, az iskoláért való önfeláldozását, kollégákkal való együttműködését, segítőkészségét és emberségét a nevelőtestület legkiemelkedőbbnek, legpéldamutatóbbnak találta.

Az emlékplakettet a tantestület tagjainak titkos szavazata alapján idén alsó tagozaton és napköziben dolgozó pedagógusok közül: Novák Ildikó tanító kapta.

Novák Ildikó elkötelezett tudatossággal neveli tanítványait. Órái játékosak ám végtelenül tudatosak és módszeresek. Rengeteg ötlettel, céltudatos tevékenykedtetéssel vezeti a gyerekeket az ismeretszerzés útján. Szakmai tudása, módszertani gazdagsága kimagasló. Mindig kész a megújulásra, rendszeresen keresi a hatékonyabb, eredményesebb módszereket, eszközöket. Munkaközösség vezetőként igyekszik megosztani tudását, segíteni a pályakezdő pedagógusok beilleszkedését. Segítőkészsége és szakmai igényessége révén kollégái tisztelik, szeretik, munkáját elismerik. Elsős tanítónak lenni nem mindig látványos, ám annál szebb feladat. Egy gyermek életében, későbbi eredményességében, sikerében kimondhatatlan felelősség. Ezt a feladatot csak azzal a tudatossággal, odaadással, szakma iránti alázattal, gyermekszeretettel lehet és érdemes végezni, ahogyan ezt Novák Ildikó teszi. Gratulálunk kitüntetéséhez, további jó munkát kívánunk.

Az emlékplakettet a felső tagozatban dolgozó pedagógusok közül: Ágoston Mária érdemelte ki.

Ágoston Mária szakmai tudása, módszertani gazdagsága kiemelkedő. Órai munkáját és nevelő tevékenységét egyaránt maximális tudatosság, igényesség jellemzi. A tehetséggondozás iránti elkötelezettsége meghatározta pályaválasztását és meghatározza egész pályafutását. Tanítványai rendszeresen kiemelkedő eredményeket érnek el matematika és fizika versenyeken egyaránt. Osztályfőnökként és szaktanárként egyaránt határtalan empátiával fordul minden problémával küzdő diákja felé. Legyen szó tanulmányi vagy magánéleti gondról, mindig segít megoldást találni. Tudatossága, szervezési tapasztalata munkája minden területén kitűnik, legyen az órai munka, szakkör, program szervezés, táboroztatás vagy akár diákönkormányzat segítése. Tantestületen belül tisztelik, munkáját, eredményeit elismerik. Segítségére, támogatásra mindig számíthatnak kollégái. Gratulálunk kitüntetéséhez, további jó munkát kívánunk.

Melléklet

Elérhetőségeink:

Paragvári Utcai Általános Iskola
9700, Szombathely, Paragvári u. 2.
OM-kód: 036614

Titkárság: 06 20 503 6250
Étkeztetés: 06 20 503 6414

Nárai: 06 30 313 9678

Internet:

Email: info@paragvari.hu
Honlap: www.paragvari.hu