Telefon: 06 20 503 6250 - Email: info@paragvari.hu

Sportkarácsony 2018

paragvari.hu

22. alkalommal rendezték meg Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzatának Sportkarácsony jutalmazási ünnepségét. Az ünnepségen a legeredményesebb sportolókat, edzőket, sportvezetőket, csapatokat díjazták. Iskolánk pedagógusa, Szarka Zsuzsanna tanárnő Unger József-díjat vehetett át. Az elismeréshez szívből gratulálunk!


Unger József-díj adományozható annak a személynek, aki az iskolai testnevelés és diáksport területén, több éven át tartó, kiemelkedő szakmai tevékenységet végzett. Szombathely Megyei Jogú Város Közgyűlése a díjat az egykori kiváló testnevelőről Unger Józsefről nevezte el.

Szarka Zsuzsanna 1985-ben a Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskolán matematika-testnevelés tanári diplomát szerzett. 2001-ben a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Spottudományi Karán egyetemi végzettséget szerzett majd kiváló eredménnyel elvégezte a Nyugat-magyarországi Egyetemen a mentortanári képzést. Pályáját 1985-ben a Schönherz Zoltán Körúti Általános Iskolában kezdte, 1992 óta a Paragvári Utcai Általános Iskola pedagógusa. Testnevelő tanár, osztályfőnök, a testnevelés munkaközösség vezetője. 2016 –ban önként vállalt minősítő eljárás keretében szerezte meg a Pedagógus II. fokozatba sorolást. A pályán töltött több, mint három évtizedes tevékenységét a határtalan gyermekszeretet, a pálya iránti alázat jellemzi. A kosárlabda iránti elkötelezettségét, e területen végzett eredményes munkáját számos tanítványának sikere igazolja. Növendékei közül többen, neves kosárlabda csapatok tagjai, edzők vagy testnevelő tanárok. A város utánpótlás nevelésének kiemelkedő személyisége. Munkájának legnagyobb eredménye, hogy a sport, a kosárlabda megszerettetése olyan légkörben zajlik óráin és edzésein egyaránt, mely az egész ember fejlődését, nevelését szem előtt tartja. Nevelőmunkájának eredményességéről, mint osztályfőnök is rendszeresen tanúbizonyságot tesz. Tanítványai rajongásig szeretik, tisztelik. Szakmai tevékenységét kiemelkedő eredményességgel végzi. Munkáját az ELTE Savaria Egyetemi Központ is elismeri, évek óta mentori feladatokat lát el. Sokan kérik fel gyakorlatvezetőjüknek, hisz tudják, tőle rengeteget tanulhatnak. Az iskola tantestületének lelke, az iskolavezetés pótolhatatlan tagja. Munkaközösségét nagy gonddal és szakmai tudással irányítja. Különös gondot fordít pályakezdő kollégáinak segítésére, szakmai támogatására. Az iskolai rendezvények aktív részese. Segítségére, munkájára, kreativitására mindig számítani lehet.

Melléklet

Elérhetőségeink:

Paragvári Utcai Általános Iskola
9700, Szombathely, Paragvári u. 2.
OM-kód: 036614

Titkárság: 06 20 503 6250
Étkeztetés: 06 20 503 6414

Nárai: 06 30 313 9678

Internet:

Email: info@paragvari.hu
Honlap: www.paragvari.hu