Telefon: 06 20 503 6250 - Email: info@paragvari.hu

Mézes reggeli az iskolában

Simonné Geröly Mária

Az Európai Mézes Reggeli programhoz Magyarország 2014-ben csatlakozott, melyben azóta évről-évre egyre több óvoda és iskola vesz részt. A kezdeményezés célja, a méhek és az egészséges életmód népszerűsítése, a környezettudatos magatartás kialakítása. A program felhívja a figyelmet a méhek szorgos munkájára, ami jelentősen hozzájárul a biológiai környezet alakulásához, melynek hatásait saját magunk is tapasztalhatjuk.


Pénteken, rendhagyó módon indult a nap a Paragvári Utcai Általános Iskola 2. osztályos diákjai számára. Bárdics János méhész tartott interaktív előadást a mézkészítés titkairól. Hogy a gyerekek még könnyebben el tudják képzelni a méhek szorgalmas munkáját, filmeken keresztül tette szemléletesebbé az elhangzottakat.

A diákok közelről láthattak valódi méhész védőfelszerelést és beleszippanthattak a méhek kifüstöléséhez szükséges füstbe is. A sok új ismeret után édes pillanatok következtek: a gyerekek többféle mézet (gesztenye, repce, mézontófű, akác, vegyes virágméz) kóstolhattak kedvükre, nyitottak voltak a számukra ismeretlen ízek felfedezésére.

A mézes finomságokat a 2. osztályosokon kívül még az első, második és negyedik osztályos tanulók is megízlelhették, így közel 190 alsó tagozatos tanulónak volt igazán édes, mézes reggele. A program zárásaként az Országos Magyar Méhészeti Egyesületnek köszönhetően minden tanuló kapott egy kis emlékeztetőt a Mézes reggeliről. Délután a gyerekek a rajzos munkafüzet és totó feladatait lelkesen oldották meg, a vidám „Zümi” ujjbábbal szívesen játszottak.

Melléklet

Elérhetőségeink:

Paragvári Utcai Általános Iskola
9700, Szombathely, Paragvári u. 2.
OM-kód: 036614

Titkárság: 06 20 503 6250
Étkeztetés: 06 20 503 6414

Nárai: 06 30 313 9678

Internet:

Email: info@paragvari.hu
Honlap: www.paragvari.hu