Telefon: 06 20 503 6250 - Email: info@paragvari.hu

Könyvtárak éjszakája

Ipsits Emma, Simon Eszter (4.b)

Tavaly olyan jól éreztük magunkat a Könyvtárak éjszakája című programon, hogy Ildi néni az idén is elvitt bennünket.


Szeptember 29-én 18 órakor találkoztunk a Berzsenyi Dániel Könyvtár aulájában. Csoportos látogatói olvasójegyet kaptunk. Először a könyvtáros nénik ínycsiklandó sütijeit kóstoltuk meg, amik nagyon finomak voltak.

A könyvtári foglalkozást a Kincsvadászat elnevezésű játékkal kezdtük, melyben hét feladatot kellett teljesítenünk. A könyvtár egész területén a sárga színnel jelzett útvonalat kellett követnünk a feladatok sikeres megoldásához. A könyvtár összes zegzugát bejártuk. Minden feladványt megfejtettünk, ezért jutalmat kaptunk.

Utána táncház következett, ahol nagyot énekeltünk és táncoltunk. A Boglya zenekar húzta a talpalávalót. Eljött a pihenés ideje: közösen teáztunk és zsíros kenyeret ettünk.

A következő program diavetítés volt. Részleteket vetítettek ismert mesékből, nekünk pedig ki kellett találni, melyik meséről van szó. Nagyon élveztük. Innét a könyvtár padlására mentünk, ugyanis ott voltak a kézműves foglalkozások. Denevért készítettünk, ami elég hosszú időt vett igénybe. A kézműves foglalkozás után egy roma zenekar koncertjét hallgattuk meg, ami mindenkinek nagyon tetszett. Szerettünk volna még virágot ragasztani, de sajnos nem maradt rá időnk, mert a szüleink MÁR 9 órakor vártak ránk. A koncertnek is csak a felét tudtuk meghallgatni.

Még maradtunk volna! Élményekkel telve mentünk haza. Szuper este volt! Jövőre is elmegyünk.

Szombathely, 2018. október 7.Ipsits Emma, Simon Eszter 4.b-s tanulók és a magyar szakkörösök

Melléklet

Elérhetőségeink:

Paragvári Utcai Általános Iskola
9700, Szombathely, Paragvári u. 2.
OM-kód: 036614

Titkárság: 06 20 503 6250
Étkeztetés: 06 20 503 6414

Nárai: 06 30 313 9678

Internet:

Email: info@paragvari.hu
Honlap: www.paragvari.hu