Telefon: 06 20 503 6250 - Email: info@paragvari.hu

Pályaorientációs nap az iskolában

paragvari.hu

A tavaszi szünet megkezdése előtt pályaorientációs napot tartottunk az iskolában. Ezen a tanítás nélküli munkanapon diákjaink gyárlátogatásokon, előadásokon vettek részt, ahol különböző szakmákkal ismerkedhettek meg. Felső tagozatos diákjaink főként a város és a megye meghatározó jelentőségű nagyüzemeiben gyűjtöttek ismereteket (EPCOS-TDK, LUK, OPEL, APTIV), az alsósok pedig érdekes szakmák képviselőivel (tűzoltó, restaurátor) találkozhattak.


Dancsecz Péterné, Dr. Molnárné Kalmár Katalin

"A 6.e osztály a Kereskedelmi és Vendéglátói Szakképző Iskola és Kollégiumban járt. Két órát tölthettünk, ahol nagyon jó élményeket és tapasztalatot szerezhettünk több szakmáról - pincér, szakács, cukrász, eladó, logisztikus. Néhányunkban megfogalmazódott, hogy jó lenne az iskola tanulójává válni."

Szeleczkyné Grámán Éva

"A pályaorientációs napon a 3.d osztály a vaskeresztesi MAM gyárba látogatott. 1990-ben Vaskeresztes községben MAM Hungária Kft. néven alapították a céget. A cég bébitermékei közül a legjelentősebb ágazat a gyermekcumik gyártása. A világszínvonalon készült termékeket döntően külföldi piacokon értékesítik. Az egy órás látogatás során megismerhettük a különböző termékek gyártási folyamatát. A végén egy kis ajándékot is kapott mindenki, ami természetesen egy cumi volt."

Melléklet

Elérhetőségeink:

Paragvári Utcai Általános Iskola
9700, Szombathely, Paragvári u. 2.
OM-kód: 036614

Titkárság: 06 20 503 6250
Étkeztetés: 06 20 503 6414

Nárai: 06 30 313 9678

Internet:

Email: info@paragvari.hu
Honlap: www.paragvari.hu