Telefon: 06 20 503 6250 - Email: info@paragvari.hu

Megszépülhetett az udvar és az étkező

Takács-Unger Szilvia

Példás a szülői összefogás a Paragvári Utcai Általános Iskolában: legutóbb megújult az étkező, és szintén őszre sporteszközökkel gazdagodhatott az intézmény, természetesen a gyerekek legnagyobb örömére.


A régi, elavult székeket, asztalokat részben szülői felajánlásból, részben pedig a sütemények árusításából valósította meg az iskola vezetősége és a szülői munkaközösség – ez volt az októberi fejlesztés a Paragvári Utcai Általános Iskolában. Ami a süteményeket illeti: a hagyományos gyermeknap és szüreti mulatság alkalmával árusítják az otthon, saját kezűleg készült finomságokat, a szülők szívesen fognak össze minden közös ügyért. A vásárlók is ők maguk, vagyis a szülőkön keresztül a gyerekek: húsz-, harminc- és ötvenforintos sütik árából (meg egy kis „rásegítéssel”) mintegy 1,7 millió forint gyűlt össze, abból jutott a legutóbbi beruházásra.

Az iskola udvarán is van eredménye az összetartói szülői munkának: a tanév elején vehették birtokba a gyerekek a legújabb udvari sporteszközöket, a sportpálya mögötti részen kialakított fitness parkot. Arra a szülői munkaközösség báljának bevételéből költöttek a Paragvári iskolában.

Forrás: vaol.hu (Takács-Unger Szilvia)

Melléklet

Elérhetőségeink:

Paragvári Utcai Általános Iskola
9700, Szombathely, Paragvári u. 2.
OM-kód: 036614

Titkárság: 06 20 503 6250
Étkeztetés: 06 20 503 6414

Nárai: 06 30 313 9678

Internet:

Email: info@paragvari.hu
Honlap: www.paragvari.hu