Kalandjáték Savariában – 3.eAz AGORA munkatársainak köszönhetően, ismét egy felejthetetlen élményben volt része a 3.e osztálynak. A tegnapi délután folyamán ugyanis egy, főként ügyességi játékokból álló, szórakoztató és interaktív foglalkozáson vettünk részt. Ennek keretén belül, nemcsak a hallottak alapján gazdagodtunk rengeteg új és érdekes információval Szent Márton életét és korát illetően; hanem az akkor élt emberek „bőrébe” bújva, mi magunk is részeseivé válhattunk az ókori Savaria történetének. Így közelebbről is megismerkedhettünk a város korabeli, nevezetes épületeivel. Többek között látogatást tettünk a római fórumon; bepillanthattunk a helytartó palotájába, ahol a padlózatot díszítő, félig kész mozaik befejezésében segédkeztünk.


Galéria - Kalandjáték Savariában (3.e)

Ezt követően, a kereskedők és fazekasok munkáját szemügyre véve, igyekeztünk megállapítani, honnan is származhatnak az egyes áruk; illetve, hogy a kiállított edények és tálak közül, melyek készültek a császárság korában. A város alatt húzódó, kanyargós csatornarendszer feltérképezése után a császári fürdő tetején dalolászó kuvikot próbáltuk „elkergetni”. A játékvezetők a 7 próbatételt sikeresen teljesítő gyerekeket „pénzjutalomban” részesítették; vagyis az összegyűjtött érmék közül egyet megtarthattak emlékbe.


(Varga Ivett)
Kalandjáték Savariában – 1.aEgy kis varázslattal kezdődött a kalandja az 1.a osztálynak. Pár másodperc alatt az ókori Savaria polgáraivá váltak. A 60 perces játék keretében a diákok beléphettek a játékvárosba, melyben megismerték az ókori Savaria életét, az itt élt emberek és gyermekek mindennapjait. Agyagoztak, mozaikot raktak ki, csatornába másztak, volt célba dobás, képkirakás. Különös világ részesei lehettek, melyben megelevenedtek jellegzetes épületek és történetek.


Galéria - Kalandjáték Savariában (1.a)

Látogatást tehettek a római fórumon, bepillanthattak a helytartói palotába, egy előkelő római család életébe, a fazekas és kereskedő munkájába és kifürkészhették a római csatorna rejtelmeit is. És nem utolsó sorban megismerkedtek Szent Márton életével is.

7 próba, 7 játék vár mindenkire, melynek teljesítése után jutalom jár!


(Szeleczkyné Grámán Éva)


Top