Halloween party - 2016A Halloween ősi kelta hagyományokból kialakult ünnep, melyet elsősorban az angolszász országokban tartanak, bár mára már az egész világon elterjedt szokássá vált. Az ünnep őse a pogány kelta boszorkányok, kísértetek és egyéb démonok ünnepe. Az elterjedt szokásnak köszönhetően az angol tagozatos tanulóink a mai napon részt vehettek egy számukra megrendezett Halloween party-n, melyet iskolánk angoltanárai szerveztek, hogy ezáltal még jobban megismertessék a gyerekekkel a Halloween-kultúrkör nevezetességeit.

Az 5-7. osztályos tanulók először -a teljesen besötétített tanteremben- egy rémtörténetet hallgathattak meg magyarul Rozmán Dorka (7.b) előadásában, melyet Dorka előzőleg saját maga fordított le angol nyelvről. Tanárainkon kívül a gyerekek is készültek a rendezvényre, hisz sokan jelmezt öltöttek, és Halloween-hez kapcsolódó süteményeket, cukorkákat is hoztak magukkal. Azonban a legjellegzetesebb finomságokért ezúton is köszönetet mondunk Ildikó néninek, Adél néninek és Kinga néninek.


A rémtörténet meghallgatása után, a jelenlévő gyerekekből vegyes csapatokat alkottunk, majd az így kialakult hat csapat között megkezdődhetett a verseny. A Halloween-hez kapcsolódó feladatokban mindenki próbára tehette tudását, volt pl. keresztrejtvény, szókereső, activity és hallás utáni zeneszöveg-kiegészítő feladat is.

A feladat során hallható zenét (Ray Parker Jr. - Ghostbusters) aztán később közösen el is énekelték a gyerekek. Az egyes feladatok közötti szünetekben mindenki kedvére falatozhatott a már korábban említett finomságok közül. A végeredmény kihirdetése előtt még mindig akadt meglepetés, hisz a bátrabbak ekkor adták elő az ún. "Trick or treat!" mondókájukat, melynek végén azért senki sem maradt ajándék cukorka nélkül.

Ezen a jó hangulatú délutánon a gyerekek sokat megtudhattak a Halloween-ről, és nyelvtudásukat; szókincsüket is játékos módon bővíthették. Köszönjük a szervezést a nyelvi munkaközösség (Juhász Ildikó, Horváth Ildikó, Veresné Tóth Adél, Makári Kinga és Szabó Lilla) tanárnőinek, és reméljük, hogy jövőre is hasonló vidám élményben lesz részünk!A Halloween party-n készült képek itt tekinthetők meg.


Top