Új közösségi tér a ParagváribanSzívderítő eseményre került sor a Paragvári Utcai Általános Iskolában. Szülői összefogással, vállalati támogatásokkal közösségi teret avattak a „B” épület aulájában. Alig egy éve, hogy szülők, pedagógusok elhatározták egy többfunkciós közösségi tér kialakítását. Az elhatározást tett követte. A Szülői Közösség megteremtette az anyagi forrást az elképzeléshez. Biczóné Pasku Katalin, az iskola pedagógusa és Biczó-Takács Lilla díszlettervező elkészítették az aula látványtervét. Ezt egy egész nyarat felölelő munka követte, melyet az iskola SZM elnöke, Takács-Unger Szilvia vállalt és végzett odaadó lelkesedéssel. Vállalkozók felkutatása, árajánlatok begyűjtése, döntés, megbízás, a kivitelezés segítése, ellenőrzése. Szeptemberben aztán az iskola rendszergazdája, Németh Gábor, beszerelte a számítógépeket, majd végül vállalati segítséggel áram is került a felületre.

A gyerekek határtalan lelkesedéssel foglalták el az így berendezett aulát. Már az is öröm volt számukra, hogy elegáns, esztétikus környezetben tölthetik várakozóidejüket. A számítógépek alkalmasak házi feladatok elkészítésére, információgyűjtésre, PowerPointos kiselőadások készítésére. A falon elhelyezett, folyamatosan üzemelő, nagyméretű info-TV két funkciót lát el. Egyrészt tájékoztatja a diákokat a határidőkről, iskolai események időpontjáról, versenyeken elért eredményekről; másrészt a diákönkormányzati tudósítókon keresztül a gyerekeknek is lehetőségük van reflektálni az eltelt eseményekre riportok, képriportok formájában.

A létesítmény mindenki örömére elkészült. Tartalommal való megtöltése a következő feladat. Erre is számtalan ötlet és jelentkező van diákok és pedagógusok között egyaránt. Az új eszközök segítségével megújulhat a Paragvári Suli Tv, a kommunikáció tanítása során is bővülhetnek a kreatív feladatok, érdekesebb lesz az órai munka.

Az átadó ünnepségen az iskola Szülői Közösségének elnöke köszönetet mondott szülőtársainak, a projektet támogató vállalkozásoknak és mindenkinek, akinek része volt a megvalósításban. A gyerekek az átadást követően boldogan vették birtokba az aulát.Az átadón készült képek itt tekinthetők meg.
Kőváriné Fekete Marietta, igazgató


Top