Márton nap az iskolábanIdén november 11-én is megtartottuk Márton-napi rendezvényeinket, melyet egy lampionos felvonulással kezdtünk meg. Délután pedig részt vehettünk a 2-4. osztályosoknak szóló német nyelvi szavalóversenyen is.


Reggel az első órában a -főként német nyelvet tanuló- kisdiákok az "Ich geh mit meiner Laterne"-t énekelve, lampionokkal a kezükben körbejárták az iskola folyosóit. A gyerekek sok ötletes lampiont készítettek, amelyek aztán majd az elkövetkezendő hetekben iskolánk termeit, folyosóit fogják díszíteni. A délután kezdődő német nyelvi szavalóversenyt Szabó Lilla tanárnő -a nyelvi munkaközösség vezetője- nyitotta meg, utána pedig első osztályosoktól hallhattunk mondókákat (Drótos Dorián-1.b, Polgár Marcell-1.b, Horváth Tamás-1.c, Gál Kristóf-1.c).


Ezután egy Szent Mártonról szóló bábjátékot láthattunk harmadik osztályosok (Böröcz Marcell-3.b, Horváth Ábel-3.b, Horváth Lídia Sára-3.b, Udvardi Sára-3.b) német nyelvű előadásában, Szakács Gáborné felkészítésével. A versenyzők szereplési sorrendjének kisorsolása után legelőször a 2. osztályos tanulók mondták el tanult verseiket, majd őket követték a harmadik és negyedik osztályosok. A verseny lebonyolításában két 7. osztályos tanuló (Gaál Júlia-7.d és Vincze Fanni-7.d) segítette Lilla néni munkáját. Az eredményesen szereplő gyerekek az oklevél mellé még egy kis ajándékot is kaptak, melyet a versenyt követő eredményhirdetés alkalmával át is vehettek.

A szavalóverseny helyezettjei évfolyamonként:


2. évfolyam:
I.: Pegán Eliza - 2.z
I.: Bankits Laura - 2.a
II.: Lengyel Virág Lili - 2.z
III.: Németh Anna - 2.a

3. évfolyam:
I.: Gosztola Zsóka - 3.b
I.: Méry Blanka - 3.b
II.: Mészáros Márk - 3.b
II.: Németh Lilla - 3.b
III.: Dezse Máté - 3.d

4. évfolyam:
I.: Gál Benedek - 4.b
II.: Wutschi Verona - 4.d

III.: Pálmai Emma - 4.b


A Márton napról készült képgaléria itt tekinthető meg.


Top