A sportolás jó tanítómester!A Diáktestnevelő projekt, avagy hogyan lehet a mindennapos testnevelésórákat élvezetesebbé tenni.

A 6.b és a 6.d osztály lány tanulóival azon gondolkodtunk, hogyan lehetne a mindennapos testnevelésórákat színesebbé, élvezetesebbé tenni.


Szeptember közepétől egy 10 órás Diáktestnevelő projektbe fogtunk. 10 órán keresztül a testnevelésórák minden percét a diákok tervezték és valósították meg. Az órák témáját saját „kútfőből” választották a diáktanárok. Így a testnevelésórák anyagát színesítette a kézilabda, a jóga, a tánc, az aerobic, a gimnasztika, a váltóverseny, a kosárlabda, az ugrókötélhajtás, a játékos állóképességfejlesztés, az atlétika futóiskolai gyakorlatainak repertoárja és a torna is. A jó hangulat, a vidámság, a tervezett tanítandó tananyagok megvalósítása mellett nagyon sok tanulsággal is szolgált a Diáktestnevelő projekt. Számomra, mint a lányok testnevelője, a legfontosabb, hogy az ötödik osztályban tanultakat, nagyon jól alkalmazták a diáktanárok, hogy egymást segítették, hogy fegyelmezettek és türelmesek voltak saját társukkal szemben, együttműködtek a diáktanárral, hogy elfogadták egymás tanítását. Nagyfokú empátiáról, barátságról, és segítő szándékról árulkodott minden egyes projekt óra.


A sportolás, a mozgás, a testnevelés újra bebizonyította, hogy jó tanítómester!

Köszönöm lányok, kedves tanítványaim az alapos felkészülést, a szervezést és a tanítást! Jól éreztem magam veletek és remélem, nem volt hiába való a Diáktestnevelő projekt, talán egyszer Ti is ezt a szép szakmát, a testnevelés tanítását választjátok hivatásul!

Csutak Zoltánné, Csilla néni -testnevelő tanár-


Diáktestnevelők:
Tóth Nóri -6.b osztály kézilabda,
Meggyesi Bianka -6.b osztály kézilabda,
Kőszegfalvi Kitti -6.d osztály gimnasztika, aerobic, tánc,
Kassai Lili -6.b osztály gimnasztika, váltóverseny,atlétika,
Böröcz Virág -6.b osztály gimnasztika,tánc,atlétika,
Lajos Rebeka -6.d osztály játékos sor-és váltóverseny, kosárlabda
Vidos Klarissza -6.d osztály játékos sor- és váltóverseny, kosárlabda
Sinkó Sarolta -6.d osztály gimnasztika, tánc, jóga
Szabó Dorka -6.b osztály ugrókötél- állóképességfejlesztés
Kismarosi Virág -6.b osztály ugrókötél- állóképességfejlesztés


A Diáktestnevelő órákról készült képgaléria azt gondolom, beszédesebb minden leírásnál.


Top